Veel schrijvers komen in de verleiding om hun boek gratis uit te laten geven. Ze leveren alleen hun manuscript aan en hoeven er verder niks meer voor te doen. Omdat het in eerste instantie niks kost, lijkt het de beste oplossing om een boek te publiceren. Bij Boekenbent zijn er wel wat aanloopkosten.

Zo betaal je wat voor het aanvragen van een ISBN en zijn er vaste tarieven voor omslagontwerp en de opmaak van het binnenwerk. Als je erg handig bent in het opmaken van je boek, of een ervaren fotograaf of deskundige in Nederlands bent, hoeft het uitgeven van je boek je niks te kosten. Maar meestal zijn er toch wat investeringen nodig. Bij Boekenbent ligt de prijs bewust laag en doen we alles in overleg met de auteur. Daardoor blijft het ook bij ons eenvoudig om je boek te publiceren.
Een groot pluspunt is dat daarná, bij rechtstreekse verkoop uit onze webwinkel, vrijwel de gehele opbrengst van je boek naar jou gaat. Wij rekenen namelijk alleen administratiekosten en de rest is voor de auteur. Je kunt de kosten die je van tevoren gemaakt hebt doorberekenen in de verkoopprijs. Op die manier heb je het aanloopbedrag er snel uit, vaak al na de verkoop van enkele tientallen exemplaren.

Bij ons hoef je geen e-mailadressen aan te leveren. We gaan er van uit dat je zelf al een leuk netwerk hebt met geïnteresseerde lezers die jouw boek willen hebben. Daarvoor hoef je, als het goed is, geen extra werk te verrichten. Wel kan het handig zijn om je boek op andere manieren bij een grotere groep mensen bekend te maken. Door het te plaatsen bij het CB en bij Bol.com bijvoorbeeld. Of door het te promoten bij de juiste doelgroep. Zie daarvoor onze aparte promotiepagina (link).