Het is geweldig als je boek ook te leen is bij de bibliotheken in ons land. Ook mensen die niet in staat zijn om boeken te kopen, krijgen zo de kans kennis te maken met jouw werk. Daarnaast bereik je een grotere doelgroep en enthousiaste lezers zullen je werk eerder in de gaten gaan houden.

Om je boek aan te bieden, moet je twee exemplaren opsturen naar NBD/Biblion, de Nederlandse Bibliotheek Dienst. Dit is een organisatie die recensies schrijft over de hun aangeboden boeken. Bibliotheken kunnen aan de hand van de recensies zelf beslissen of ze een boek aanschaffen. Is de recensie goed, dan zullen ze over het algemeen vaker geïnteresseerd zijn in een boek voor hun collectie.

Bij uitgeverij Boekenbent is voor de bibliotheken een speciaal formulier verkrijgbaar dat je kunt meesturen met je boeken. Vul het formulier duidelijk in. Meestal duurt het wel even voor je antwoord krijgt van NBD/Biblion en ook recenseren ze niet alles. Schakel onze uitgeverij in als je het formulier nodig hebt en als je meer wilt weten.