Veelgestelde vragen

Hier hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld.

 

Ja, wij geven boeken uit in allerlei genres. Ook kun je elk gewenst formaat kiezen. Van paperback tot hardcover, van een kinderboek van 30 bladzijden tot een fantasyroman van 500 pagina’s: het is allemaal mogelijk.

POD betekent Printing On Demand: printen op aanvraag. Het boek wordt gedrukt wanneer iemand het heeft besteld. Door de huidige moderne druktechnieken is het al mogelijk om een boek vanaf 1 exemplaar te laten printen voor een goede professionele kwaliteit.

Voor auteurs kunnen wij net dat steuntje in de rug bieden wanneer je van jouw manuscript een professioneel boek wilt maken. Wij verzorgen voor jou de opmaak, het ontwerp van de cover en de lay-out, het plaatsen van foto’s en illustraties en de keuze van het juiste formaat en het goede lettertype.

Ja, wij kunnen van jouw boek een E-book maken dat zowel in onze webwinkel als bij online boekhandels als Bol.com te bestellen is. Op de speciale pagina over E-books staat meer informatie.

Het prettige van onze uitgeverij is dat de opbrengst van jouw boek vrijwel volledig voor jezelf is. Heb je lage drukkosten en een nette boekenprijs, dan zal je al snel een leuk bedrag overhouden. Wij rekenen per bestelling administratiekosten. De rest van de opbrengst is voor jou. Aan het eind van iedere drie maanden ontvang je, wanneer er boeken verkocht zijn, voor je eigen administratie een creditnota. 

Dat is geheel afhankelijk van wat jij als schrijver wilt en kunt. Ben je in staat om veel zelf te doen en heb je verstand van het omzetten van je manuscript naar een PDF, dan zijn er voor jou alleen de drukkosten.

Boekenbent heeft een eigen online boekwinkel. Als jouw boek gereed is om naar de drukker te gaan, kan het besteld worden door geïnteresseerde lezers. Betalen gaat via een overschrijving of iDeal.

Ja, als auteur ontvang je na acceptatie van je manuscript een uitgeefovereenkomst. Daarin staat precies omschreven welk boek je gaat uitgeven en onder welke voorwaarden. Lees het contract eerst goed door alvorens je het instuurt. Neem gerust contact met ons op als je nog wat zaken verduidelijkt wilt hebben.

Onze uitgeverij kan veel voor je doen. Wij maken de boeken op, voorzien ze van een passende omslag, kiezen het juiste lettertype dat prettig leest en plaatsen een colofon in het binnenwerk. Ook vragen we op jouw verzoek een ISBN voor je aan.

Veel schrijvers komen in de verleiding om hun boek gratis uit te laten geven. Ze leveren alleen hun manuscript aan en hoeven er verder niks meer voor te doen. Omdat het in eerste instantie niks kost, lijkt het de beste oplossing om een boek te publiceren. Bij Boekenbent zijn er wel wat aanloopkosten.

Veel auteurs staan na het voltooien van hun manuscript te popelen om het in boekvorm gedrukt te zien. Dat is logisch, want je hebt er vaak maanden of jaren aan gewerkt. Toch is het belangrijk dat je - alvorens het op te sturen - nog even de puntjes op de i zet.

Het is geweldig als je boek ook te leen is bij de bibliotheken in ons land. Ook mensen die niet in staat zijn om boeken te kopen, krijgen zo de kans kennis te maken met jouw werk. Daarnaast bereik je een grotere doelgroep en enthousiaste lezers zullen je werk eerder in de gaten gaan houden.

Is je boek echt helemaal klaar, dan is het belangrijk dat het onder de aandacht van de lezers komt. Er zijn veel verschillende manieren om je boek te promoten:

Onze lijnen zijn kort en duidelijk. Wij werken met direct contact via de mail en als het nodig is via de telefoon. Boekenbent staat voor betrouwbaarheid en aandacht voor de auteur. Onze benadering is persoonlijk en doelgericht. Voor ons is het uiterst belangrijk dat de schrijver helemaal tevreden is over zijn boek.