Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen

Hier hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld.

 

Geeft Boekenbent ook E-books uit?

Ja, wij kunnen van jouw boek een E-book maken dat zowel in onze webwinkel als bij online boekhandels als Bol.com te bestellen is. Op de speciale pagina over E-books staat meer informatie.

Hoe zit het met de betalingen?

Het prettige van onze uitgeverij is dat de opbrengst van jouw boek vrijwel volledig voor jezelf is. Heb je lage drukkosten en een nette boekenprijs, dan zal je al snel een leuk bedrag overhouden. Wij rekenen per bestelling administratiekosten. De rest van de opbrengst is voor jou. Aan het eind van iedere drie maanden ontvang je, wanneer er boeken verkocht zijn, voor je eigen administratie een creditnota. 

Hoeveel kost het?

Dat is geheel afhankelijk van wat jij als schrijver wilt en kunt. Ben je in staat om veel zelf te doen en heb je verstand van het omzetten van je manuscript naar een PDF, dan zijn er voor jou alleen de drukkosten.

Lees meer: Hoeveel kost het?

Werkt Boekenbent met contracten?

Ja, als auteur ontvang je na acceptatie van je manuscript een uitgeefovereenkomst. Daarin staat precies omschreven welk boek je gaat uitgeven en onder welke voorwaarden. Lees het contract eerst goed door alvorens je het instuurt. Neem gerust contact met ons op als je nog wat zaken verduidelijkt wilt hebben.

Sommige uitgeverijen bieden gratis contracten aan. Waarom betaal ik bij Boekenbent voor bepaalde diensten?

Veel schrijvers komen in de verleiding om hun boek gratis uit te laten geven. Ze leveren alleen hun manuscript aan en hoeven er verder niks meer voor te doen. Omdat het in eerste instantie niks kost, lijkt het de beste oplossing om een boek te publiceren. Bij Boekenbent zijn er wel wat aanloopkosten.

Lees meer: Sommige uitgeverijen bieden gratis contracten aan. Waarom betaal ik bij Boekenbent voor bepaalde...