Als door een macht gedreven
search
  • Als door een macht gedreven

Als door een macht gedreven

€ 24,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Als door een macht gedreven / C.H. Slotboom

Een gepensioneerde koopvaardijkapitein overdenkt zijn leven. Zijn beide partners zijn gestorven. Er zijn geen kinderen. Jaren geleden heeft hij bij toeval ontdekt dat er explosieven aan zijn schip waren bevestigd. Hij verwijdert die en begraaft ze aanvankelijk in de bossen bij zijn woonplaats. Zijn eerste echtgenote werkt in het onderwijs en laat zich te veel meeslepen door haar werk. Het huwelijk wordt minder. Hij verlangt steeds weer naar zee, de kameraadschap. Hij koopt ergens wapens en weet nog niet wat er mee te doen. De ministe...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Als door een macht gedreven / C.H. Slotboom

Een gepensioneerde koopvaardijkapitein overdenkt zijn leven. Zijn beide partners zijn gestorven. Er zijn geen kinderen. Jaren geleden heeft hij bij toeval ontdekt dat er explosieven aan zijn schip waren bevestigd. Hij verwijdert die en begraaft ze aanvankelijk in de bossen bij zijn woonplaats. Zijn eerste echtgenote werkt in het onderwijs en laat zich te veel meeslepen door haar werk. Het huwelijk wordt minder. Hij verlangt steeds weer naar zee, de kameraadschap. Hij koopt ergens wapens en weet nog niet wat er mee te doen. De minister van onderwijs is corrupt en verduistert gelden ten eigen behoeve.

Op de captainsparty komt hij een mysterieuze Chileense weduwe tegen. Het klikt, maar beiden besluiten het platonisch te houden. Op zijn laatste reis weigert zijn vrouw hem uit te zwaaien. Dan knapt er iets bij hem. Bij thuiskomst blijkt zijn echtgenote ontrouw geweest te zijn en is ongeneeslijk ziek. Hij houdt zich in en laat haar in alle vrede sterven. Met de Chileense besluit hij na zijn pensioen een huis op een van de Caribische eilanden te kopen. Zij komt daarvoor over uit Chili. Haar vliegtuig crasht en dan slaat hij door.

C.H. Slotboom (Wageningen, 3 maart 1946) heeft na de middelbare school de Hogere Zeevaartschool op Terschelling bezocht en vervolgens elders de drie vervolgopleidingen voor stuurlieden. Na twaalf jaar, als stuurman inclusief de stagejaren, is hij loods geworden in het district Rotterdam-Rijnmond. Dit beroep heeft hij vierentwintig jaar uitgeoefend. Zijn eerste vrouw is jong gestorven en later is hij opnieuw getrouwd en woont in het Oosten des lands.

2024 | ISBN 9789463285605 | 492 pagina
Slotboom

Specifieke referenties

isbn
9789463285605
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.