Het steekpenningen-carrousel
search
  • Het steekpenningen-carrousel

Het steekpenningen-carrousel

€ 20,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
Het steekpenningen-carrousel / Dick Oorburg***

Donkere wolken pakken zich samen boven het Mortens-concern.Het bedrijf met hoofdkantoor in München kampt meteen teruglopende orderontvangst, en de winstgevendheid staatonder druk. Van overheidswege is besloten dat het betalen vanprovisies en commissies voortaan verboden is, terwijl voorheende kosten die hiermee gepaard gingen zelfs aftrekbaar warenvan de belasting.
Maar in landen in het Midden-Oosten, in Afrika, in Zuid-Europa,in Zuid-Amerika, in Rusland kunnen geen opdrachten binnengehaaldworden als er niet voor betaald wordt...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

Het steekpenningen-carrousel / Dick Oorburg***

Donkere wolken pakken zich samen boven het Mortens-concern. Het bedrijf met hoofdkantoor in München kampt met een teruglopende orderontvangst, en de winstgevendheid staat onder druk. Van overheidswege is besloten dat het betalen van provisies en commissies voortaan verboden is, terwijl voorheen de kosten die hiermee gepaard gingen zelfs aftrekbaar waren van de belasting.
Maar in landen in het Midden-Oosten, in Afrika, in Zuid-Europa, in Zuid-Amerika, in Rusland kunnen geen opdrachten binnengehaald worden als er niet voor betaald wordt!

De leiding van de divisie Telecom van Mortens ziet geen andere mogelijkheid om het tij te keren dan weer over te gaan tot het betalen van commissies en provisies. In het geheim wordt een omvangrijk zwartgeldcircuit opgezet, en via de verkoopkanalen in de diverse landen komt het geld daar terecht, waar de beslissingen vallen. Dat loopt niet altijd op rolletjes, en er gaat wel eens iets mis, maar het resultaat wordt op korte termijn zichtbaar. Grote opdrachten worden binnengehaald, en na een aantal jaren krijgen de betrokkenen het gevoel dat ze een onzichtbaar en niet te ontdekken systeem hebben opgezet. Maar ze hebben buiten de waard gerekend….

Een tip uit onverwachte hoek zet de politie en het openbaar ministerie op het spoor. Is het labyrint van pseudo-opdrachten, brievenbusfirma’s en banktransacties over de hele wereld werkelijk ongrijpbaar, of hebben de medewerkers van Mortens toch steken laten vallen?

1e druk 2010 / ISBN 9789085705581 / 362 pagina's / Paperback
Oorburg
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.