Schipperen naast God
search
  • Schipperen naast God

Schipperen naast God

€ 21,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
Paul Waterman / Schipperen naast God***


‘Schipperen naast God’ is een boeiende kroniek die de lezer meeneemt op een wandeling door de geschiedenis van een man met zijn familie in de twintigste eeuw. Deze geschiedenis speelt zich af in het dorp Kwintsheul in het Westland, door de dorpsbewoners kortweg De Heul genoemd en is een geschiedenis met een lach en een traan. In deze dikke pil weet de schrijver de aandacht van de lezer vast te houden met zijn rake beschrijvingen van het leven van alledag van deze eenvoudige schippersfamilie, waarop de katholieke kerk - zoals de tite...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

Paul Waterman / Schipperen naast God***


‘Schipperen naast God’ is een boeiende kroniek die de lezer meeneemt op een wandeling door de geschiedenis van een man met zijn familie in de twintigste eeuw. Deze geschiedenis speelt zich af in het dorp Kwintsheul in het Westland, door de dorpsbewoners kortweg De Heul genoemd en is een geschiedenis met een lach en een traan. In deze dikke pil weet de schrijver de aandacht van de lezer vast te houden met zijn rake beschrijvingen van het leven van alledag van deze eenvoudige schippersfamilie, waarop de katholieke kerk - zoals de titel al doet vermoeden - een groot stempel drukt.

Voor lezers die een groot deel van deze twintigste eeuw hebben meegemaakt, moet ‘Schipperen naast God’ een feest van herkenning zijn, maar ook voor hen die geïnteresseerd zijn in de vaderlandse geschiedenis of het schippersleven zullen dit boek maar moeilijk weg kunnen leggen. De schrijver beschrijft met veel vaart een boeiend tijdsbeeld van de twintigste eeuw, een turbulente eeuw waarvan het begin en het einde een wereld van verschil laten zien, een tegenstelling die we terugzien in de verschillende generaties binnen een familie, en in onder meer de gedichten en liedteksten van een klassieker als ‘Al die willen te kaap’ren varen’ tot ‘Kom van dat dak af’ tot uitdrukking wordt gebracht.

‘Schipperen naast God’ lees je in een adem uit!

2006 / ISBN 9789085701071 / NUR 402 / paperback / 344 pagina's euro
Waterman
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.