De vloek van de Tahiéra
search
  • De vloek van de Tahiéra

De vloek van de Tahiéra

€ 29,45
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De Vloek van de Tahiéra / Wendy Gillissen ***

De Vloek van de Tahiéra kreeg de Zilveren medaille in de Readers Favorite Awards 2009!

De Vloek van de Tahiéra is een spirituele roman waarin dromen en het bovennatuurlijke, sjamanisme en reïncarnatie op een natuurlijke manier worden verweven tot een spannend avonturenverhaal. Het boek onderscheidt zich door de spirituele ontwikkeling die de hoofdpersoon doormaakt op zijn weg naar volwassenheid. Omdat de tegenstellingen ‘goed’ en ‘kwaad’ worden overstegen door inzicht en compassie is het echt een boek voor d...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De Vloek van de Tahiéra / Wendy Gillissen ***

De Vloek van de Tahiéra kreeg de Zilveren medaille in de Readers Favorite Awards 2009!

De Vloek van de Tahiéra is een spirituele roman waarin dromen en het bovennatuurlijke, sjamanisme en reïncarnatie op een natuurlijke manier worden verweven tot een spannend avonturenverhaal. Het boek onderscheidt zich door de spirituele ontwikkeling die de hoofdpersoon doormaakt op zijn weg naar volwassenheid. Omdat de tegenstellingen ‘goed’ en ‘kwaad’ worden overstegen door inzicht en compassie is het echt een boek voor deze tijd.

Het boek gaat over een eeuwenoud conflict tussen twee volken die ogenschijnlijk totaal verschillend zijn. Een verhaal waarin magie en sjamanen een grote rol spelen. Maar ook een verhaal over moed en vertrouwen, humor en vriendschap, liefde en spirituele groei tijdens een gevaarlijke reis. De vernietigende dreiging van de Tahiéra, het wiel van karma en een gekwelde ziel uit de Onderwereld brengen de Einache en Tzanatzi weer tegenover elkaar op het slagveld. En dan blijkt dat de ontmoeting tussen de hoofdpersonen Rom, een jonge halfbloed Tzanatzi, en Yldich, een geheimzinnige Einache sjamaan geen toeval was.

Wendy Gillissen (1969) is regressietherapeute en droomwerker. De Vloek van de Tahiéra is haar eerste roman.
Pamela Kribbe (praktijk Aurelia): ‘Roms reis door de Onderwereld is echt een briljante combinatie van humor en spirituele diepgang.’

Enkele recensies
“Een verbazingwekkende reis die spannend is van begin tot einde.”
Eric Jones, Bookreview.com

“Een unieke bijdrage aan het fantasy genre.”
Todd A. Fonseca, The Time Cavern

“Subliem geschreven en van harte aanbevolen voor de toegewijde fantasy fan.”
Midwest Book review

“Vlot geschreven en spannend. ”
NBD|Biblion, B. de Leeuw

Heerlijke wereld om in te vertoeven
Met mooie beschrijvingen van de omgeving en de sfeer, die ergens in de verte doen denken aan de vertelwijze van Tolkien, schetst Wendy Gillissen al na enkele bladzijdes een mystieke wereld, waarin de hoofdpersonen snel tot leven komen. Af en toe gebruikt ze enkele woorden in het Tzanatzi of Einache, wat zorgt voor een levendige weergave. Achterin het boek staan twee woordenlijsten.

Ze bereikten de Stenen die dag voor het middaguur. Rom staarde ernaar. Hij had nog nooit zoiets gezien. Op kleine afstand van de rivier staken vijf grote conische stenen, zo hoog als drie mannen die op elkaars schouders tonden, uit het gras. Ze zagen er erg oud uit. Ontelbare jaren hadden in het voorbijgaan hun merktekens achtergelaten. Er groeiden lichtgroen en oranje plekken mos op hun noordelijke zijdes. Eeuwen van wind en regen hadden de tekens die boven ooghoogte waren uitgehakt bijna weggevaagd.

In deze wereld van uitgestrekte wouden kruizen de levenspaden van Rom, een Tzanatzi-verschoppeling en Yldich, een oude Einache sjamaan, zich. Een eeuwenoude vervloeking teistert het land, dat al verdeeld is in Noord en Zuid. Tegen dit decor ontdekt Rom wie hij werkelijk is, waarbij hij terechtkomt in een strijd met diverse tegenstanders en soms met zichzelf. Een gevecht wat niet enkel op het aardse vlak speelt, maar ook in andere dimensies. Gelukkig ontmoeten ze ook medestanders op hun missie om de vloek ongedaan proberen te maken.

‘Wat – wat is het?’
‘Het gevolg van krachten die vijfhonderd jaar geleden in werking zijn gezet. ‘ ‘De Tahiéra?’ zei Rom met gedempte stem, bang het levende duister weer op te roepen.
Lakíthra schudde zijn hoofd. ‘Zo simpel is het niet. Vraag het de alleroudste, degene met het witte haar.’
Rom staarde hem aan. ‘Yealda? De oudste Yeave?’
‘Vraag haar waarom de doden op aarde dralen.’
De lezer heeft de hoofdpersonen al vlot in het hart gesloten, door uitgebreide beschrijvingen van hun karakters. De onderlinge gesprekken zijn doorspekt met humor.
‘Ik bespreek mijn geestelijke gezondheid met een pratende muis. Dan weet je wel hoe laat ’t is.’ Maar hij deed zijn ogen toch maar dicht en concentreerde zich.


Er wordt toegewerkt naar een eindstrijd, waarbij de spanning oploopt. Op kunstige wijze zijn dan enkele eerdere puzzelstukken op hun plek gevallen en heeft de lezer ontdekt wat de invloed van het verleden op het heden is.

De vloek van de Tahiéra is met recht een dik boek waarin de tijd genomen wordt om het verhaal te vertellen. Het wordt echter nergens saai. Het is een verhaal dat het de lezer niet onberoerd zal laten; een heerlijke wereld biedt om in te vertoeven. De vloek van de Tahiéra vertelt een afgerond geheel en kan losstaand gelezen worden. Het smaakt echter naar meer en vol verwachting kijken we uit naar het vervolg van deze reeks, waarin de geschiedenis zich verder ontvouwen zal.

Renate van der kwast, Thrillzone
https://www.thrillzone.nl/boekrecensies/wendy-gillissen-de-vloek-van-de-tahiera

2e druk 2010 / ISBN 9789085704942 / paperback 13,5 x 21 / 500 pagina's
W.Gillissen
Commentaar (4)
Kwaliteit
Geen klantenbeoordelingen op het moment.