De Zoektocht naar Tzanáta
search
  • De Zoektocht naar Tzanáta

De Zoektocht naar Tzanáta

€ 36,83
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De Zoektocht naar Tzanáta / Wendy Gillissen***

Zeven jaar na zijn plotselinge vertrek heeft Yldich een verontrustende droom die hem terugbrengt naar het Huis van het Hert. Er verschijnen ranke schepen voor de kust die hem griezelig bekend voorkomen.
Ondertussen leidt Rom een rustig bestaan tussen de Einache van het hoge Noorden. Maar alles is niet wat het lijkt. Terwijl hij nog worstelt met zijn magische Tzanatzi erfenis komen er verontrustende berichten uit het Zuiden. De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen, en behalve hun botten wordt er niets van ze teruggevonden…<...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De Zoektocht naar Tzanáta / Wendy Gillissen***

Zeven jaar na zijn plotselinge vertrek heeft Yldich een verontrustende droom die hem terugbrengt naar het Huis van het Hert. Er verschijnen ranke schepen voor de kust die hem griezelig bekend voorkomen.
Ondertussen leidt Rom een rustig bestaan tussen de Einache van het hoge Noorden. Maar alles is niet wat het lijkt. Terwijl hij nog worstelt met zijn magische Tzanatzi erfenis komen er verontrustende berichten uit het Zuiden. De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen, en behalve hun botten wordt er niets van ze teruggevonden…

‘De Zoektocht naar Tzanáta’ is het langverwachte vervolg op ‘De Vloek van de Tahiéra’, de in de verenigde Staten bekroonde debuutroman van Wendy Gillissen.

Dit boek heeft een lange weg afgelegd om gerealiseerd te worden. Toen zijn voorganger, De Vloek van de Tahiéra was gepubliceerd, werd er een onvoorziene reeks gebeurtenissen in werking gezet die de auteur dwongen haar eigen reis door de Onderwereld te maken.
Te ontdekken dat zij zonder het te beseffen geen roman, maar in wezen een spirituele autobiografie had geschreven die meerdere levens omvatte was al verrassend genoeg. Om erachter te komen dat de gebeurtenissen, thema’s en lessen hun oorsprong vonden in de oorsprong van de ziel was het begin van een helende reis die meerdere jaren in beslag nam. Deze reis is nog niet compleet, want spirituele reizen kennen geen einde.

drs. Wendy Gillissen is auteur, psychologe en reïncarnatietherapeute. Momenteel werkt zij aan een derde boek in de reeks: ‘Het Verloren Land.’

2020 | ISBN 9789463283526 | Paperback | 521 pagina's

Een aantal recensies

Een verhaal wat je vanaf het begin bezig houdt!
Na het lezen van het eerste boek van Wendy, De Vloek van de Tahiéra, 6 jaar geleden was ik zo verrast door de boeiende en vooral levendige manier van schrijven dat ik heel benieuwd was naar het 2de boek. Het heeft eventjes geduurd en met wat voor een super resultaat! Ook met dit boek weet Wendy de lezer mee te nemen, te laten voelen en ervaren/beleven. Een verhaal wat zich moeilijk laat wegleggen en je bezig houd tot de laatste letter. Alles is meegenomen, de wereld van kruiden en kristallen, de geziene en ongeziene wereld steeds uitkomend op liefde en mededogen. Zeer het lezen waard!!
Ellen Bary

Beslist een aanrader
Wendy Gillissen (Delft, 1969) maakte als 5-jarige kennis met de oude heuvels van Engeland, Schotland en Wales en is gefascineerd door dromen en de wereld van het bovennatuurlijke. Naast auteur is zij werkzaam als psychologie en regressie- en reïncarnatietherapeut.
Na zeven jaar keert Yldich onverwacht terug naar het Huis van het Hert in het Hoge Noorden door een droom van Dánayel, de zoon van Rom. Hij droomde over een mooie vreemde plaats, waar bijna geen mensen meer woonden. En over schepen die er aan komen met mensen die op Rom lijken en bewapend zijn. Schepen waar ook iets donkers aan boord is geglipt… Het lijkt op het verhaal over de komst van de Tzanatzi 500 jaar eerder. Ondertussen komen er ook verontrustende berichten uit het Zuiden: De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen en behalve hun botten wordt er niets van ze terug gevonden. De droom en de berichten zijn voor Rom, Yldich, Eald en Eldrich reden om naar het Zuiden te gaan, op zoek naar antwoorden.
Het eerste deel uit deze serie ‘De Vloek van de Tahièra’ won in de VS drie prijzen voor zelfstandige auteurs. Op het tweede deel, ‘De Zoektocht naar de Tzanáta’ moesten we wel langer wachten dan gedacht, namelijk bijna 11 jaar! Maar het was het wachten zeker waard. Dit vervolg is nog beter dan het eerste deel.
Het is een spannend en goed uitgewerkt verhaal vol magie. Een boek dat ik niet weg kon leggen. Je wilt het in één ruk uitlezen; weten hoe het Rom, Yldich, Eald en Aldrich vergaat. Beslist een aanrader! Ik hoop dat deel 3 van deze serie snel aan komt!
Waardering: 9
Sophia’s Webstek

Goed vervolg
In dit boek gaat het verhaal weer verder. Er zijn ongeveer 7 jaren verstreken van voorspoed, geluk, liefde en familie. Maar nu wordt alles weer door elkaar geschud en overhoop gegooid. Je volgt Rom en zijn familie, vrienden en bondgenoten weer. Voor Rom is het wederom een spirituele reis, die hij ten einde moet zien te brengen, vóórdat de duisternis, zich over zijn wereld stort. Deze queeste brengt hem op het pad van een verdwenen volk. Hij maakt meer kapot dan hij lief is. Het verhaal is weer krachtig, zit vol met actie, strijd en originele vormen van magie. De magie voelt aan als een soort oerkracht. Rom krijgt gelukkig hulp van zijn vrienden. Je kent ze nog uit het eerste boek. Maar om de duisternis, die over de wereld dreigt te vallen, te verslaan, moet hij ook korte metten maken met de duisternis in zichzelf.
Rom zijn kracht heeft veel te maken met spiritualiteit, er zijn veel scenes, waarin hij nadenkt, in een meditatieve staat verkeerd of droomt.
De meeste dromen zijn nachtmerries, ze proberen hem ook vaak iets te vertellen. In dit boek is zijn zoon al geboren en dit jongetje is ook erg bijzonder. Maar er is nog een bijzondere jongen, een met een harp, die de mensen kan betoveren met zijn harpspelen. Deze twee jongens, vond ik heel interessant om te leren kennen en volgen.
Veel monoloog, tussen de personages. En er zijn behoorlijk veel personages. Hierdoor zullen er zijn die je meer aanspreken dan de ander. Je kiest een kant en trekt naar bepaalde personages toe.
Het verhaal is best ingewikkeld, veel informatie, dus hou je hoofd er goed bij! Het leest behoorlijk intensief. Toch is het heel goed geschreven en moet je doorlezen. Het is geen boek dat je zomaar even uitleest. Er gebeuren zoveel dingen..... en alles is van waarde voor het verhaal. Ik zei het de vorige keer al.. en zeg het nu weer: waarom heeft deze auteur geen grote uitgever?
Maetis is een van mijn favoriete personages, ze is een echte powervrouw. Niet alleen stoer, maar heeft ook veel begrip voor anderen. Ook Yldich vind ik erg leuk, hij is heel erg wijs en ik zie hem een beetje als een soort Gandalf voor me. Hij heeft ook humor, met een knipoog. Dan voel ik me snel thuis bij een personage. Achterin staat nog een lijst met woorden en de prachtige taal, die je zo nu en dan tegenkomt in het boek. Dat je dingen kunt opzoeken, vind ik altijd een pluspunt voor dit soort intensief lezende verhalen.
De boom op de cover, kreeg ook betekenis in dit verhaal. Dat vind ik altijd gaaf, als dat op zijn plek valt, zo'n cover.
Het einde is erg open. Boek 3 is in de maak en komt eind 2021 uit.
Ik kan er nog uren over doorpraten, maar ik denk dat je beter zelf in deze wereld kunt stappen!
Tazzy Jenninga
Ik hou van horror, fantasy en spanning

Met dit inmiddels tweede boek van haar schreef Wendy Gillissen opnieuw een spannend verhaal, vol van bijzondere dromen, magie en werkelijkheden die naast elkaar bestaan en in elkaar overlopen. Zij had dit boek al aangekondigd in 2008, in haar eerste boek “De vloek van de Tahiéra”, met als geplande verschijningsdatum eind 2009. Dit tweede deel is echter ruim 10 jaar later, pas begin 2020 alsnog verschenen. Op haar website legt zij uit waarom dit boek zoveel later is verschenen: met haar eerste boek dacht zij een avonturenroman te hebben geschreven. Terwijl zij bezig was met dit tweede boek, ontdekte zij – terwijl zij zelf reïncarnatietherapeut is – dat zij delen van haar eigen vorige levens had beschreven. Het heeft haar meerdere jaren gekost om dit helemaal te onderzoeken en verwerken, voordat zij dit tweede deel kon voltooien. Intussen is zij bezig met het schrijven van een derde deel “Het verloren land”. Je kunt dit tweede boek los lezen van het eerste, maar dan mis je toch een belangrijk stuk van de ontwikkeling van de hoofdpersoon Rom. In het eerste deel ontwikkelt hij zich van kind tot jongeman. In contact met de oeroude sjamaan Yldich ontdekt Rom dat hij bovennatuurlijke gaven heeft. Door zijn eigen geschiedenis en angsten onder ogen te zien komt hij meer en meer in zijn eigen kracht. Die heeft hij in het tweede boek ook hard nodig, wanneer hij en zijn vrienden op hun reis meermalen worden beproefd. Een bespreking van haar eerste boek vind je in het lentenummer van het Droomjournaal van 2009. Hoewel het boek eeuwen terug is gesitueerd, zou het ook van deze tijd kunnen zijn: het gaat over mensen die vervreemd zijn geraakt van hun binding met hun volk en met de natuur. Helemaal in de ban van hun eigen angsten streven ze naar macht. Tegelijk storten zij hun volk daarmee in ongeluk. In de vriendschappen die Rom en zijn reismakkers onderweg sluiten, vinden zij de kracht om deze neerwaartse krachten telkens weer te overwinnen.
Beide boeken heb ik in één ruk uitgelezen, zo leefde ik mee met de hoofdpersonen in het boek. Je raakt betoverd in de magie die het boek oproept. Dromen spelen een belangrijke rol in de boeken: vaak als vooraankondiging van wat komen gaat. Bijzonder knap vind ik het, zoals Wendy de wereld van een magisch bestaan, van mythen, dromen en fysieke werkelijkheid met elkaar verbindt tot één geheel. Een geheel dat ook nog een spannend verhaal oplevert.
Maarten van Rootselaar
Vereniging voor de Studie van Dromen VSD

Een krachtig verhaal gecombineerd met rijke en meeslepende personages De Zoektocht naar Tzanáta is het vervolg op de veelgeprezen, bekroonde fantasiedebuutroman De Vloek van de Tahiera van auteur Wendy Gillissen. Na zeven jaar keert de Harrad van het Huis van het Hert, Yldich, terug naar de Einache en brengt nieuws over een aanstaande invasie van over de zeeën. Wanneer Yldich’s schoonzoon Rom herinneringen deelt aan zijn waargebeurde dromen waar hij de Tzanátzi, gewapend voor de oorlog, op grote, prachtige schepen ziet reizen, gaat Yldich samen met Rom, Eald en Eldaric op zoek naar het land van Tzanáta. Maar onbekende gevaren liggen in het Zuiden, waar Rom in het reine moet komen met zijn verleden. Zal Rom zijn erfgoed kunnen omarmen en het land van Tzanáta kunnen vinden om zijn volk te redden?
Met een krachtig verhaal gecombineerd met rijke en meeslepende personages, voelt De Zoektocht naar Tzanáta aan als een verademing. Auteur Wendy Gillissen brengt naadloos het gevoel van verwondering, ontzag en avontuur van haar aparte verhaal naar voren waar alle auteurs naar streven, maar weinigen lijken te bereiken. Ik kijk er naar uit om de sequels te lezen, aangezien ik vond dat De Zoektiocht naar Tzanáta een boeiend boek was. Ik was vooral gefascineerd door de sterke overeenkomsten tussen de gewoonten van de Einache en de cultuur van de Indianen. Alle personages hebben verschillende eigenschappen en persoonlijkheden, met Rom’s reis als mijn persoonlijke favoriet. Ondanks dat het een vervolg is, werkt De Zoektocht naar Tzanáta ook goed als een standalone. Ik raad het ten sterkste aan.
Pikasho Deka voor Reader’s Favorite*****

Vervolg op het meermaals bekroonde debuut ‘De Vloek van de Tahiéra’* (en ‘Het verloren land’ zal t.z.t. de trilogie volmaken). Hoewel redelijk veel personages uit deel 1 terugkeren, kan de roman wel afzonderlijk worden gelezen. Belangrijkste hoofdpersonen (al uit deel 1) zijn nog altijd de sjamaan Yldich en zijn schoonzoon Rom. Er rust een oeroude vloek op diens land van herkomst, Tzanáta, en samen met Yldich moet hij proberen het dreigende gevaar te bezweren van een nietsontziende strijd tegen het volk van Yldich, de Einache. Het blijkt een zware opgave, een lange reis, zowel feitelijk als spiritueel. Daarin volgen tijd en ruimte soms andere wetten, in de zichtbare én onzichtbare wereld. Het is een lang en zich langzaam ontrollend verhaal vol bijzondere dromen, goedaardse magie en mythische werkelijkheden die door elkaar lopen en in elkaar overlopen. Een archetypische strijd tussen kwaad en goed, tevens een ‘healing’. De auteur is regressie- en reïncarnatietherapeute en is erg vertrouwd met de Keltische en de Griekse cultuur, wat allemaal zeer herkenbaar is in het verhaal.
Biblion, 2021
Gillissen

Specifieke referenties

isbn
9789463283526
Commentaar (2)
Kwaliteit
Geen klantenbeoordelingen op het moment.