De nectar van non-dualiteit
search
  • De nectar van non-dualiteit

De nectar van non-dualiteit

€ 19,50
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De nectar van de non-dualiteit / Sri Lakshmidhara Kavi***
Vertaald naar het nederlands door André van den Brink

De nectar van de non-dualiteit van Lakshmidhara Kavi is een prachtige, kleine diamant uit de schatkamer van de vedanta literatuur. Deze beknopte verhandeling verklaart in slechts 28 verzen de voornaamste aspecten van de non-dualiteit, de advaita. In deze eeuwenoude tekst wordt geen filosofisch stelsel gepresenteerd of verdedigd, en ook worden er geen uitgewerkte basisprincipes of spirituele oefeningen in beschreven. Evenmin gaat het hier om een lofzang op d...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De nectar van de non-dualiteit / Sri Lakshmidhara Kavi***
Vertaald naar het nederlands door André van den Brink

De nectar van de non-dualiteit van Lakshmidhara Kavi is een prachtige, kleine diamant uit de schatkamer van de vedanta literatuur. Deze beknopte verhandeling verklaart in slechts 28 verzen de voornaamste aspecten van de non-dualiteit, de advaita. In deze eeuwenoude tekst wordt geen filosofisch stelsel gepresenteerd of verdedigd, en ook worden er geen uitgewerkte basisprincipes of spirituele oefeningen in beschreven. Evenmin gaat het hier om een lofzang op de verlichting. De tekst verwijst daarentegen rechtstreeks naar onze eigen, huidige ervaring en laat zien hoe de hoogste waarheid zich evengoed in het gewone, dagelijkse leven openbaart, als wij alleen maar willen kijken. Zoals Swami Vivekananda het zo treffend verwoordde: ‘Zoek God niet – zie Hem.’ De Advaita Makaranda leert ons om de waarheid te zien, hier en nu.

Swami Atmarupananda, monnik van de Ramakrishna Orde van India, heeft de tekst uit het oorspronkelijke Sanskriet vertaald en uitgebreid van commentaar voorzien.

2023 | ISBN 9789463284998 | Paperback | 125 pagina
Lakshmidhara

Specifieke referenties

isbn
9789463284998
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.