De tuin van oma Tinkel
search
  • De tuin van oma Tinkel

De tuin van oma Tinkel

€ 13,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
De tuin van oma Tinkel / Wendy Ebus
Deel 1 het Verscholen Land

De tuin van oma Tinkel is deel 1 van een serie magische kinderboeken over het Verscholen land.
De lezer wordt meegenomen naar een land waarin de elfen en de dieren zich hebben teruggetrokken toen de mensen wereld onleefbaar begon te worden. Dat gebeurde toen Groenworg de mensen wereld binnendrong en mensen hard en materialistisch maakte. Daardoor verloren de mensen het contact met elkaar, met zichzelf en met alles om hen heen. De natuur werd opgeofferd voor beton en asfalt en bloeiende bloemen en planten war...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

De tuin van oma Tinkel / Wendy Ebus
Deel 1 het Verscholen Land

De tuin van oma Tinkel is deel 1 van een serie magische kinderboeken over het Verscholen land.
De lezer wordt meegenomen naar een land waarin de elfen en de dieren zich hebben teruggetrokken toen de mensen wereld onleefbaar begon te worden. Dat gebeurde toen Groenworg de mensen wereld binnendrong en mensen hard en materialistisch maakte. Daardoor verloren de mensen het contact met elkaar, met zichzelf en met alles om hen heen. De natuur werd opgeofferd voor beton en asfalt en bloeiende bloemen en planten waren verdwenen. De mens die samenleefde met de elfen en de natuur bestaat volgen de elfen alleen nog maar in sprookjes.
Maar een klein groepje jonge elfenvrienden weigert dat te geloven: ze gaan op onderzoek uit, geleid door een oud dagboek.
En tijdens die ontdekkingsreizen merken ze dat nog niet alles is verloren: er zijn nog mensen die contact hebben gehouden met de natuur. En ze ontdekken nog véél meer.

Het doel van de serie het Verscholen Land is om (jonge) kinderen middels spelvormen voor buiten de natuur te laten ontdekken.
Daarnaast reikt het boek een aantal basisideeën over de samenleving en natuurbeleving aan ter overweging, op een speelse en fantasievolle manier. Kinderen in deze tijd gaan niet ‘zomaar’ op onderzoek uit in de natuur; er moet een bepaalde prikkel, stimulans zijn hiervoor.
De bedoeling is dat kinderen gaan ontdekken wat er allemaal verscholen is in de natuur en hoe je dat zichtbaar, tastbaar kunt maken.
Het verhaal is dus de kapstok voor de spelvormen en de natuurbeleving. Je kunt op deze manier aan educatieve natuurbeleving doen en tevens de fantasiewereld van de kinderen voeden.

Wat een volwassen lezer (en ouder) erover schreef:
De kennis en het schrijf talent van Wendy Ebus komt volledig tot hun recht in dit boek. Hoewel bedoeld voor kinderen is dit het soort verhalen waar je ook als volwassene in meegezogen wordt.

Wendy Ebus is ook auteur van:
‘Leren Channelen – een cursus in boekvorm’ uitgeverij Akasha
‘De aarde was dichterbij dan ik dacht’- uitgeverij Boekenbent

2020 |ISBN 9789463283601 | Hardcover | 110 pagina's
Ebus

Specifieke referenties

isbn
9789463283601
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.