Is er nieuws onder de zon
search
  • Is er nieuws onder de zon

Is er nieuws onder de zon

€ 35,00
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Jan Oosting / Is er nieuws onder zon?

“Is er nieuws onder de zon” gaat over de gesprekken die Socratesvoerde op markten en pleinen in Athene en de doorwerking vanelementen van die gesprekken op begeleidingsmethodiek anno2011. Natuurlijk zijn niet alle denkbare elementen opgenomen,want dat zou een eindeloze reeks opleveren. Maar zeventigelementen hebben een min of meer belangrijke invloed op degesprekken van die hedendaagse begeleiders. Wat opvalt is dater niet zoveel veranderd is. Ja, de leefomstandigheden, voor eendeel van de wereldbevolking, is verbeterd en technisch zijn we...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Jan Oosting / Is er nieuws onder zon?

“Is er nieuws onder de zon” gaat over de gesprekken die Socrates voerde op markten en pleinen in Athene en de doorwerking van elementen van die gesprekken op begeleidingsmethodiek anno 2011. Natuurlijk zijn niet alle denkbare elementen opgenomen, want dat zou een eindeloze reeks opleveren. Maar zeventig elementen hebben een min of meer belangrijke invloed op de gesprekken van die hedendaagse begeleiders. Wat opvalt is dat er niet zoveel veranderd is. Ja, de leefomstandigheden, voor een deel van de wereldbevolking, is verbeterd en technisch zijn we er op vooruit gegaan. Maar nog steeds worden vrije geesten beknot door systemen die geen tegenspraak dulden en die menen daardoor in het nauw gebracht te worden. Daar is dus niets in veranderd. Het politieke, sociale, juridische en historische component draagt in belangrijke mate bij aan het handelen van mensen maar het allerbelangrijkste is datgene wat mensen zelf in gang zetten, waarbij alles altijd een reactie op iets is en ook “niet reageren” een reactie is. Socrates heeft dat aan den lijve ondervonden, hij was niet de eerste en is ook niet de laatste. Dat is het thema dat glashelder wordt uit beantwoording van de vraag of er nieuws onder de zon is.

Jan Oosting is supervisor en coach en werkzaam bij De Haagse Hogeschool, academie Masters & Professional Courses, en eindverantwoordelijk voor de agogische opleidingen. Hij doet momenteel promotieonderzoek naar “sporen van spiritualiteit in supervisie en coaching” via de Radboud universiteit te Nijmegen.

ISBN 9789085708698 / Hardcover / 222 pagina's
Oosting
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.