De appelboom
search
  • De appelboom

De appelboom

€ 25,00
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De appelboom / Iris Haeck***

Amsterdam, eind zeventiende eeuw. De rijke stad is in haarhoogtijdagen en trekt van over de hele wereld vrijdenkersen ondernemende geesten aan: kooplieden, avonturiers,wetenschappers, ambachtslieden en kunstenaars. Maar zijn dievrijheid en tolerantie ook te vinden in een van de meest intiemeaangelegenheden van een mensenleven, de liefde? En wat zijnde offers als je je niet aan de heersende mores conformeert?Het verhaal begint bij Emma die haar landgoed niet aan haaroudste neef nalaat, wat de traditie van haar verlangt, maar aanhaar jongste nicht El...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De appelboom / Iris Haeck***

Amsterdam, eind zeventiende eeuw. De rijke stad is in haar hoogtijdagen en trekt van over de hele wereld vrijdenkers en ondernemende geesten aan: kooplieden, avonturiers, wetenschappers, ambachtslieden en kunstenaars. Maar zijn die vrijheid en tolerantie ook te vinden in een van de meest intieme aangelegenheden van een mensenleven, de liefde? En wat zijn de offers als je je niet aan de heersende mores conformeert? Het verhaal begint bij Emma die haar landgoed niet aan haar oudste neef nalaat, wat de traditie van haar verlangt, maar aan haar jongste nicht Elisabeth. Daarmee zet ze de verhoudingen binnen de familie op scherp, wat ook de generaties na haar zal beïnvloeden.

De tijdgeest lijkt hier de regisseur, maar de grote levensvragen waar de personages zich voor gesteld zien, zijn vandaag de dag nog net zo actueel.

Iris Haeck studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit en koos voor een loopbaan in de klassieke muziek. Ze werkte als impresario, concertorganisator en programmeur kamermuziek. In 2010 verscheen haar debuutroman De Dageraadvanger, geïnspireerd door reizen naar Engeland en Noord- en Zuid-Amerika en het contact aldaar met de sjamaanse tradities, die sindsdien een blijvende inspiratiebron voor haar zijn.

2023 | ISBN 9789463285117 | Paperback | 386 pagina
Haeck

Specifieke referenties

isbn
9789463285117
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.