Wat vertelt een kind
search
  • Wat vertelt een kind

Wat vertelt een kind

€ 14,90
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Heleen Hoezen / Wat vertelt een kind?
via tekeningen

Na het lezen van dit boek kan je nooit meer gewoon naar een kindertekening kijken.
Aan de hand van 65 tekeningen en 32 verhalen van 30 kinderen zal er tijdens het lezen van dit boek een nieuwe wereld opengaan: De wereld van het kind en van hun beleving, van hun ervaringen en hun fantasie. Bij elke tekening is een interpretatie, het verhaal van de tekening, te lezen. De interpretatie helpt om inzicht te krijgen in de diepere betekenis die achter de tekening schuilt. Er zijn voorbeelden van deze diepgaande verhale...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Heleen Hoezen / Wat vertelt een kind?
via tekeningen

Na het lezen van dit boek kan je nooit meer gewoon naar een kindertekening kijken.
Aan de hand van 65 tekeningen en 32 verhalen van 30 kinderen zal er tijdens het lezen van dit boek een nieuwe wereld opengaan: De wereld van het kind en van hun beleving, van hun ervaringen en hun fantasie. Bij elke tekening is een interpretatie, het verhaal van de tekening, te lezen. De interpretatie helpt om inzicht te krijgen in de diepere betekenis die achter de tekening schuilt. Er zijn voorbeelden van deze diepgaande verhalen in dit boek te vinden, maar ook luchtige die over het dagelijks leven en de alledaagse ervaringen gaan.
Een kindertekening is een verslag het leven van kind, van de uiterlijke wereld om het kind heen en van hun binnenwereld. Een tekening is als een illustratie bij een bladzijde uit het boek van het leven van een kind.
Kinderen doen via hun tekeningen verslag van hun ervaringen uit het dagelijks leven. Ze laten zien wat ze ervaren, beleefd en geleerd hebben. Ze laten zien waar hun aandacht en belangstelling ligt en ook wat hen emotioneel bezighoud. Tekeningen zijn om die reden vaak kleine kunstwerken met een grote zeggenschap. Het tekenen van kinderen is te vergelijken met het praten en vertellen van grote mensen. Tekenen is één van de manieren waarop kinderen zich uiten, naast praten, bewegen en spelen.
In het voorwoord en de inleiding staat beschreven hoe interpretaties tot stand komen.

Heleen Hoezen (1958) is van oorsprong leerkracht. Heleen heeft als creatief en psychomotorisch therapeut ervaring opgedaan in een groepspraktijk en in haar eigen praktijk. Ze was docent op een opleiding voor kindertherapeuten. Momenteel schrijft ze schriftelijke cursussen en geeft ze lezingen en workshops aan ouders, leerkrachten, therapeuten en studenten. Deze gaan over de ontwikkeling van kinderen, in het bijzonder de teken- en creatieve ontwikkeling.

2020 ISBN 9789463283410 | Paperback met tekeningen in kleur | 108 pagina's
Hoezen

Specifieke referenties

isbn
9789463283410
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.