De markteconomie voorbij
search
  • De markteconomie voorbij

De markteconomie voorbij

€ 17,50
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
Jo Versteijnen - Bram Snoek - Wouter Snip / De markteconomie voorbij

Opzet van een economie van het algemeen belang

De huidige sociale en ecologische crises zijn chronisch en bedreigen intoenemende mate alle leven op de planeet, nu en in de toekomst. Steeds meer blijkt dat de ‘vrije’ markteconomie een bodemloze put is, dat de kosten hoger zijn dan de baten, en dat haar enige overlevingskansen gelegen zijn in het parasiteren op mens en natuur. En de politiek? Hozen op de zinkende Titanic.

De ‘vrije’ markteconomie en het neoliberale groeimodel zijn aan...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

Jo Versteijnen - Bram Snoek - Wouter Snip / De markteconomie voorbij

Opzet van een economie van het algemeen belang

De huidige sociale en ecologische crises zijn chronisch en bedreigen in toenemende mate alle leven op de planeet, nu en in de toekomst. Steeds meer blijkt dat de ‘vrije’ markteconomie een bodemloze put is, dat de kosten hoger zijn dan de baten, en dat haar enige overlevingskansen gelegen zijn in het parasiteren op mens en natuur. En de politiek? Hozen op de zinkende Titanic.

De ‘vrije’ markteconomie en het neoliberale groeimodel zijn aan het einde van hun Latijn, ze hebben hun grens bereikt. Dat is het lot van iedere geldeconomie. Dit boek, ‘de markteconomie voorbij’ wijst op het ‘waarom’ van het onvermijdelijk onheil van deze economie, en schetst de noodzaak en trekt de lijnen van een fundamenteel ander model, zonder geld, namelijk het postkapitalisme, als alternatief voor de desastreuze ‘vrije’ markt.

Aan bod komt hoe onontbeerlijk zo’n alternatief is, daarnaast gaat het boek ook in op elementen die van belang zijn voor de overgang naar een vorm van postkapitalisme. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan de vraag hoe de bevolking effectief de legitimiteit van de neoliberale politieke elites kan betwisten. Vanwege de globalisering van de markteconomie, zijn de kansen van het leven op de planeet meer dan ooit afhankelijk van het massale verzet wereldwijd en de krachtige wil om de ‘vrije’ markt – het kapitalisme – grondig ter discussie te stellen en te vervangen door een vorm van postkapitalisme.
De bedoeling van het boek is de discussie over het postkapitalisme te entameren en te stimuleren.

Met een voorwoord van Rik Min. ‘Het boek geeft een interessante bijdrage aan de discussie die elke progressief hoort te voeren. Wat ná het kapitalisme? Liefst in het openbaar en met zoveel mogelijk deelnemers.’ (Rik Min)

2011 / 9789085709374 / Paperback / 157 pagina's
Versteijnen
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.