De noordkant van Schouwen door de eeuwen heen
search
  • De noordkant van Schouwen door de eeuwen heen

De noordkant van Schouwen door de eeuwen heen

€ 18,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen

De noordkant van Schouwen door de eeuwen heen / Bram Coomans
(over)leven op de grens van land en water

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat we ons niet meer afvragen hoe ze ontstaan zijn en wat ze ons te zeggen hebben. Het landschap om ons heen bijvoorbeeld, de dijken die ons beschermen, de vaak eeuwenoude wegen en de gekrompen dan wel gegroeide dorpen… Uiteraard, de elementen schiepen het land en de voorwaarden, maar onze voorouders gaven er, onder vaak barre en bizarre omstandigheden, vorm aan. In dit boek wordt verteld hoe dat eeuwenlange proces aan de noor...

Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

De noordkant van Schouwen door de eeuwen heen / Bram Coomans
(over)leven op de grens van land en water

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat we ons niet meer afvragen hoe ze ontstaan zijn en wat ze ons te zeggen hebben. Het landschap om ons heen bijvoorbeeld, de dijken die ons beschermen, de vaak eeuwenoude wegen en de gekrompen dan wel gegroeide dorpen… Uiteraard, de elementen schiepen het land en de voorwaarden, maar onze voorouders gaven er, onder vaak barre en bizarre omstandigheden, vorm aan. In dit boek wordt verteld hoe dat eeuwenlange proces aan de noordkant van Schouwen verliep, wie er op welk moment een hoofdrol speelden en waar de ons nu zo vertrouwde aardrijkskundige namen vandaan komen. Schriftelijke bronnen voor het verhaal dienen zich pas aan vanaf ongeveer 1300; over de periode daarvóór moet het grotendeels komen uit informatie die archeologische vondsten opleverden. Toch is het mogelijk om, met alle beperkingen en reserves, een aardig beeld te schetsen van 1000 jaar bewoning en samenleving in de tien noord-georiënteerde vroegere heerlijkheden, respectievelijk gemeenten op het voormalige eiland Schouwen.

Over de auteur
Bram Coomans (1946) is geboren en getogen in Scharendijke-Elkerzee en woont sinds 1998 in Wolphaartsdijk. Vanuit historische interesse verdiept hij zich in diverse aspecten van de Zeeuwse geschiedenis en deelt zijn kennis en inzichten door er over te schrijven.

2024 | ISBN 9789463285582 | Paperback | 131 pagina

Coomans

Specifieke referenties

isbn
9789463285582

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.