Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke
search
  • Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke

Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke

€ 18,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke / Bram Coomanshet verhaal van een verdronken en herrezen eiland

Dit is het bijzondere verhaal van het voormalige eiland Wolphaartsdijk. Eeuwen geleden ontstaan, grotendeels verdronken en daarna beetje bij beetje op de zee teruggewonnen, tot het op den duur aan Zuid-Beveland werd vastgeklonken. Als ergens de Zeeuwse wapenspreuk ‘Ik worstel en kom boven’ gestand gedaan is, dan is het wel in het polderlandschap tussen het Veerse Meer en de vroegere Schenge. Vele kilometers binnendijk en twee van de vijf overgebleven woonkernen wee...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke / Bram Coomans het verhaal van een verdronken en herrezen eiland

Dit is het bijzondere verhaal van het voormalige eiland Wolphaartsdijk. Eeuwen geleden ontstaan, grotendeels verdronken en daarna beetje bij beetje op de zee teruggewonnen, tot het op den duur aan Zuid-Beveland werd vastgeklonken. Als ergens de Zeeuwse wapenspreuk ‘Ik worstel en kom boven’ gestand gedaan is, dan is het wel in het polderlandschap tussen het Veerse Meer en de vroegere Schenge. Vele kilometers binnendijk en twee van de vijf overgebleven woonkernen weerspiegelen er de roerige bewonings- en ontstaansgeschiedenis.

Wolphaartsdijk, bij de gratie van Oostkerke beschrijft gedetailleerd, maar toch kort en bondig het ruim duizendjarige wordingsproces van het gebied; van onbedijkte schorren tot bewoonbaar en vruchtbaar akkerland. Het is tegelijk het verhaal van de samenhang tussen het huidige dorp Wolphaartsdijk en het vroegere ambacht Oostkerke.

Bram Coomans woont sinds 1999 zelf in Wolphaartsdijk. Hij verdiept zich in aspecten van de Zeeuwse geschiedenis en deelt zijn kennis door er over te schrijven. In 2017 verscheen zijn op Schouwen gesitueerde historische roman Van God vergeten en in 2021 publiceerde hij een historische verkenning met de titel Karel V, keizer van Zeeland en verre ommestreken.

Coomans

Specifieke referenties

isbn
9789463285056
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.