Karel en Elegast
search
  • Karel en Elegast

Karel en Elegast

€ 22,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Beatrijs / Karel en Elegast
Het middeleeuwse verhaal op rijm bewerkt


‘Karel ende Elegast’ wordt wel het mooiste Middelnederlandseridderverhaal genoemd. Het was in de Middeleeuwenheel populair en staat nu nog steeds op nummeréén van de leeslijst voor oude Nederlandse letterkunde.In het verhaal krijgt Karel de Grote van een engel de opdrachtuit stelen te gaan. Na aanvankelijk aarzelen gaatde koning op weg. In het bos ontmoet hij de zwarte ridderElegast. Na een heftig gevecht gaan de ridders samenop dievenpad en komen zo een complot tegen de koningop het spoor…Deze nieu...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Beatrijs / Karel en Elegast
Het middeleeuwse verhaal op rijm bewerkt


‘Karel ende Elegast’ wordt wel het mooiste Middelnederlandse ridderverhaal genoemd. Het was in de Middeleeuwen heel populair en staat nu nog steeds op nummer één van de leeslijst voor oude Nederlandse letterkunde. In het verhaal krijgt Karel de Grote van een engel de opdracht uit stelen te gaan. Na aanvankelijk aarzelen gaat de koning op weg. In het bos ontmoet hij de zwarte ridder Elegast. Na een heftig gevecht gaan de ridders samen op dievenpad en komen zo een complot tegen de koning op het spoor… Deze nieuwe bewerking op rijm wil de tekst vooral leesbaar maken en een breed publiek (van 9 tot 99) zoveel mogelijk laten proeven van de vaart, het ritme, de levensechte scènes en de humor van het onvergetelijke oude verhaal.

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht met een focus op de middeleeuwen, vrouwen en mystiek. Zij vervaardigt sinds 2006 bewerkingen op rijm van middeleeuwse teksten met de bedoeling ze weer voor voordracht geschikt te maken. Karel en Elegast, Floris en Blanchefleur, De burggravin van Vergi, De reis van Sint Brandaan, Wraak voor Ragisel en Lancelot en het hert met de witte voet verschenen ook van haar hand.

2006 | ISBN 9789085700647 | Hardcover | 72 pagina's
Passenier

Specifieke referenties

isbn
9789085700647
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.