Beatrijs
search
  • Beatrijs

Beatrijs

€ 22,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Beatrijs / Anke Passenier
Het middeleeuwse verhaal van de verliefde non


De Beatrijs is een echte Middelnederlandse klassieker. Wie kent het verhaal niet van de verliefde non, die met haar geliefde het klooster ontvlucht en bij haar terugkeer, vele jaren later, ontdekt dat Maria al die tijd haar plaats had ingenomen? Het verhaal van Beatrijs - in de 14e eeuw geschreven door een Brabantse beroepsdichter - houdt een hoofs, aristocratisch publiek voor dat hoofse liefde, lust en luxe vergankelijk zijn. Bovendien dan aristocratisch eergevoel en zorg om de goede naam het mo...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Beatrijs / Anke Passenier
Het middeleeuwse verhaal van de verliefde non


De Beatrijs is een echte Middelnederlandse klassieker. Wie kent het verhaal niet van de verliefde non, die met haar geliefde het klooster ontvlucht en bij haar terugkeer, vele jaren later, ontdekt dat Maria al die tijd haar plaats had ingenomen? Het verhaal van Beatrijs - in de 14e eeuw geschreven door een Brabantse beroepsdichter - houdt een hoofs, aristocratisch publiek voor dat hoofse liefde, lust en luxe vergankelijk zijn. Bovendien dan aristocratisch eergevoel en zorg om de goede naam het moeten afleggen tegen werkelijke innerlijke ommekeer.
Deze nieuwe bewerking op rijm wil het oude verhaal leesbaar en invoelbar maken voor een breed publiek - met name ook scholieren - en een uitnodiging zijn tot hedendaagse voordracht.

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht met een focus op de middeleeuwen, vrouwen en mystiek. Zij vervaardigt sinds 2006 bewerkingen op rijm van middeleeuwse teksten met de bedoeling ze weer voor voordracht geschikt te maken. Karel en Elegast, Floris en Blanchefleur, De burggravin van Vergi, De reis van Sint Brandaan, Wraak voor Ragisel en Lancelot en het hert met de witte voet verschenen ook van haar hand.

2010 | ISBN 9789085701996 | Hardcover | 68 pagina's
Passenier

Specifieke referenties

isbn
9789085701996
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.