Op visite bij Henri Mastboom in het mastboomhuis
search
  • Op visite bij Henri Mastboom in het mastboomhuis

Op visite bij Henri Mastboom in het mastboomhuis

€ 15,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Op visite bij Henri Mastboom in het mastboomhuis / Johan van der Pol

Museum Het Mastboomhuis, geopendin 2007, herbergt een van debelangwekkendste interieurs vanNederland. Maar achter dit museumzit een verhaal.
De familie Mastboom was een welgesteldenegentiende-eeuwse familie,extreem gesloten, zeer behoudend,standsbewust, maar vooralstreng rooms katholiek. Juist hierdoorwas de familie Mastboom ookin die tijd zeker niet standaard tenoemen.
De laatste bewoner van het Mastboomhuis,Henri Mastboom (overl.in 1999), leefde nog steeds in eenwereld die overal allang verdwenenwas....
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Op visite bij Henri Mastboom in het mastboomhuis / Johan van der Pol

Museum Het Mastboomhuis, geopend in 2007, herbergt een van de belangwekkendste interieurs van Nederland. Maar achter dit museum zit een verhaal.
De familie Mastboom was een welgestelde negentiende-eeuwse familie, extreem gesloten, zeer behoudend, standsbewust, maar vooral streng rooms katholiek. Juist hierdoor was de familie Mastboom ook in die tijd zeker niet standaard te noemen.
De laatste bewoner van het Mastboomhuis, Henri Mastboom (overl. in 1999), leefde nog steeds in een wereld die overal allang verdwenen was. Was Henri niet zo anders geweest, dan was dit nooit een museum geworden. Zelden krijgt het publiek een verhaal te lezen van een familielid, behorende tot de innercircle. Een wonderlijk verhaal vol familiaire humor, maar ook bizar en verdrietig. De auteur, een neef van Henri Mastboom, die hem goed gekend heeft, neemt u mee naar deze uiterst besloten wereld. “Op visite bij Henri Mastboom”.

2008 / ISBN 9789085703266/ paperback / 104 pagina's
Pol
Commentaar (1)
Kwaliteit
Geen klantenbeoordelingen op het moment.