De reis van Sint Brandaan
search
  • De reis van Sint Brandaan

De reis van Sint Brandaan

€ 19,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De reis van Sint Brandaan/ Anke Passenier
Een wonderbaarlijke middeleeuwse odyssee

De Reis van Sint Brandaan is een middeleeuws reisverhaal, waarinde beroemde Ierse abt Brandaan negen jaar lang de wereldzeeënbevaart als straf voor zijn ongeloof. Een boek dat verhaalde van dewonderwerken Gods in de schepping en van zijn onuitputtelijkegenade, irriteert de abt zo mateloos dat hij het boek verbrandt ende schrijver ervan vervloekt. Een engel berispt hem en stuurt hemuit op zeereis om Gods wonderen zelf te ontdekken en te erkennen.

Die reis hangt van verbazi...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De reis van Sint Brandaan/ Anke Passenier
Een wonderbaarlijke middeleeuwse odyssee

De Reis van Sint Brandaan is een middeleeuws reisverhaal, waarin de beroemde Ierse abt Brandaan negen jaar lang de wereldzeeën bevaart als straf voor zijn ongeloof. Een boek dat verhaalde van de wonderwerken Gods in de schepping en van zijn onuitputtelijke genade, irriteert de abt zo mateloos dat hij het boek verbrandt en de schrijver ervan vervloekt. Een engel berispt hem en stuurt hem uit op zeereis om Gods wonderen zelf te ontdekken en te erkennen.

Die reis hangt van verbazingwekkende zaken aan elkaar, zoals een reusachtig sprekend hoofd van een dode rover, een vis met een bosrijk eiland op zijn rug, een mannetje dat de zee opmeet met een kannetje en ga zo maar door. Het meest opmerkelijk is wel de ontmoeting met de arme Judas, die op voorspraak van Brandaan verlichting van zijn helse kwellingen krijgt. Brandaan ontdekt op zijn tocht gaandeweg de gelaagdheid van de werkelijkheid...

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde zich in de mystiek van middeleeuwse vrouwen, met name Marguerite Porete. Later keerde zij terug tot een jeugdliefde: Middelnederlandse letterkunde. Zij bewerkte op rijm Karel en Elegast, Beatrijs, Floris en Blanchefleur, de Burggravin van Vergi, De reis van Sint Brandaan, Lancelot en het hert met de witte voet. De intentie is het unieke, plastische van de teksten te laten klinken en ze voor voordracht geschikt te maken.

2022 | ISBN 9789463284455 | Hardcover | 124 pagina's
Passenier

Specifieke referenties

isbn
9789463284455
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.