Lancelot en het hert met de witte voet
search
  • Lancelot en het hert met de witte voet

Lancelot en het hert met de witte voet

€ 21,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
Lancelot en het hert met de witte voet / Anke Passenier

In Lancelot en het hert met de witte voet – een kort verhaal in deomvangrijke Haagse Lancelotcompilatie – trekt Lancelot erop uitom de witte voet van een hert te bemachtigen voor een onbekendekoningin. Deze laatste heeft gezworen alleen te trouwen met deman die haar de witte voet zou brengen. Lancelot slaagt erin dewitte voet te veroveren, maar pas na allerlei verwikkelingen, diehem haast het leven kosten, verschijnt hij tenslotte bij de koningin.Haar gemaal wenst hij echter niet te worden; hij blijft trouwaan zijn...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

Lancelot en het hert met de witte voet / Anke Passenier

In Lancelot en het hert met de witte voet – een kort verhaal in de omvangrijke Haagse Lancelotcompilatie – trekt Lancelot erop uit om de witte voet van een hert te bemachtigen voor een onbekende koningin. Deze laatste heeft gezworen alleen te trouwen met de man die haar de witte voet zou brengen. Lancelot slaagt erin de witte voet te veroveren, maar pas na allerlei verwikkelingen, die hem haast het leven kosten, verschijnt hij tenslotte bij de koningin. Haar gemaal wenst hij echter niet te worden; hij blijft trouw aan zijn liefde voor Guinevere.
Deze bewerking op rijm wil het verhaal dichter bij de huidige lezer(es) brengen en door vast te houden aan de dichtvorm tegelijkertijd het voordrachtskarakter ervan in stand houden.

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde zich in de mystiek van middeleeuwse vrouwen, met name Marguerite Porete. Later keerde zij terug tot een jeugdliefde: Middelnederlandse letterkunde. Zij bewerkte op rijm Karel en Elegast, Beatrijs, Floris en Blanchefleur, de Burggravin van Vergi, De reis van Sint Brandaan, Lancelot en het hert met de witte voet. De intentie is het unieke, plastische van de teksten te laten klinken en ze voor voordracht geschikt te maken.

2022 | ISBN 9789463284509 | Hardcover | 52 pagina's

Specifieke referenties

isbn
9789463284509
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.