Ferguut - De ridder met het witte schild
search
  • Ferguut - De ridder met het witte schild

Ferguut - De ridder met het witte schild

€ 26,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Ferguut / Anke Passenier
De ridder met het witte schild

De Ferguut, ofwel De ridder met het witte schild, is het verhaal van de boer die Ridder wordt, waarin ridderschap berust op dapperheiden volharding en niet op sociale status. Zowel op het pad vanridderschap als op het pad van de liefde heeft de ridder nog veel teleren. Maar uiteindelijk behoort hij, ondanks tegenwerking van dearrogante Keye, tot de bloem van de ridders rondom koning Arturen weet hij zijn geliefde Galiene tot vrouw te krijgen. Onnoemelijkhartzeer bij beiden gaat aan het happy end vo...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Ferguut / Anke Passenier
De ridder met het witte schild

De Ferguut, ofwel De ridder met het witte schild, is het verhaal van de boer die Ridder wordt, waarin ridderschap berust op dapperheid en volharding en niet op sociale status. Zowel op het pad van ridderschap als op het pad van de liefde heeft de ridder nog veel te leren. Maar uiteindelijk behoort hij, ondanks tegenwerking van de arrogante Keye, tot de bloem van de ridders rondom koning Artur en weet hij zijn geliefde Galiene tot vrouw te krijgen. Onnoemelijk hartzeer bij beiden gaat aan het happy end vooraf, maar dan volgt een schitterende bruiloft, bekostigd door niemand minder dan koning Artur zelf.

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde zich in de mystiek van middeleeuwse vrouwen, met name Marguerite Porete. Later keerde zij terug tot een jeugdliefde: Middelnederlandse letterkunde. Zij bewerkte op rijm Karel en Elegast, Beatrijs, Floris en Blanchefleur, de Burggravin van Vergi, De reis van Sint Brandaan, Lancelot en het hert met de witte voet. De intentie is het unieke, plastische van de teksten te laten klinken en ze voor voordracht geschikt te maken.

2022 | ISBN 9789463284585 | Hardcover | 280 pagina's
Passenier

Specifieke referenties

isbn
9789463284585
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.