Marguerite Porete  | De Spiegel van de eenvoudige zielen
search
  • Marguerite Porete  | De Spiegel van de eenvoudige zielen

Marguerite Porete | De Spiegel van de eenvoudige zielen

€ 29,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
De spiegel der eenvoudige zielen / Ingeleid en vertaald door Anke Passenier Marguerite Porete

De Spiegel van de eenvoudige zielen is een middeleeuwsemystieke bestseller, waarvan de auteur, de Franse begijnMarguerite Porete, in 1310 in Parijs als ‘ketter’ op de brandstapelwerd gebracht. Dit na een uitgebreid proces dat overigensomgeven was door talrijke intriges en mystificaties.Het onderwerp van de tekst is de mystieke eenheid metGod en de doorwerking daarvan, ook buiten extatischebergtop-ervaringen, in het leven van alledag.

De discussie over de aard, de duur en d...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

De spiegel der eenvoudige zielen / Ingeleid en vertaald door Anke Passenier Marguerite Porete

De Spiegel van de eenvoudige zielen is een middeleeuwse mystieke bestseller, waarvan de auteur, de Franse begijn Marguerite Porete, in 1310 in Parijs als ‘ketter’ op de brandstapel werd gebracht. Dit na een uitgebreid proces dat overigens omgeven was door talrijke intriges en mystificaties. Het onderwerp van de tekst is de mystieke eenheid met God en de doorwerking daarvan, ook buiten extatische bergtop-ervaringen, in het leven van alledag.

De discussie over de aard, de duur en de gevolgen van de mystieke vergoddelijking hield in de middeleeuwen vele partijen bezig. Theologen, geleerden, wereldgeestelijken, kloosterlingen, geïnteresseerde leken en vooral ook de zowel bewonderde als verguisde begijnen en begarden waren hierbij betrokken. Met de Spiegel leverde Marguerite Porete een belangrijke en opzienbarende bijdrage aan de doordenking van deze kwestie. De Nederlandse vertaling van het boek van deze formidabele mystica wil dan ook een eerbetoon zijn aan haar werk.

2021 | ISBN 9789463284196 | Paperback | 314 pagina
Passenier

Specifieke referenties

isbn
9789463284196
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.