De burggravin van Vergi
search
  • De burggravin van Vergi

De burggravin van Vergi

€ 26,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
De burggravin van Vergi / Anke Passenier

Dit middeleeuwse verhaal is een loflied op de ware liefde, die perdefinitie een buitenechtelijke, geheime liefde is, dus niet bedorvendoor conventies en alledaagsheid. Het verhaal is tevens een indringendewaarschuwing om deze liefde absoluut geheim te houden,omdat de gevolgen anders verschrikkelijk zijn.
Daarvan een sprekende illustratie is de tragische geschiedenis vande mooie burggravin van Vergi, een getrouwde dame van adel ennicht van de hertog. Zij wordt verliefd op een jonge, alom bewonderderidder en ontvangt hem regelmatig in ...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

De burggravin van Vergi / Anke Passenier

Dit middeleeuwse verhaal is een loflied op de ware liefde, die per definitie een buitenechtelijke, geheime liefde is, dus niet bedorven door conventies en alledaagsheid. Het verhaal is tevens een indringende waarschuwing om deze liefde absoluut geheim te houden, omdat de gevolgen anders verschrikkelijk zijn.
Daarvan een sprekende illustratie is de tragische geschiedenis van de mooie burggravin van Vergi, een getrouwde dame van adel en nicht van de hertog. Zij wordt verliefd op een jonge, alom bewonderde ridder en ontvangt hem regelmatig in haar kamer. Ten teken dat ze alleen is stuurt ze haar hondje naar de boomgaard, waar de ridder gewend is een wandeling te maken. Zo kunnen die beiden hun liefde geheim houden, maar daar zal al snel verandering in komen…

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde zich in mystieke teksten van middeleeuwse vrouwen. Vanuit een oude liefde voor middeleeuwse verhalen en voor de podiumkunst begon zij met het bewerken op rijm van Middelnederlandse teksten. Eerder verschenen van haar hand Karel en Elegast, Beatrijs en Floris en Blanchefleur.

2020 | ISBN 9789463283285 | Hardcover | 68 pagina's
Passenier
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.