Van heksenwaan tot marspaniek, in de greep van massahysterie
search
  • Van heksenwaan tot marspaniek, in de greep van massahysterie

Van heksenwaan tot marspaniek, in de greep van massahysterie

€ 24,45
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Van heksenwaan tot marspaniek, in de greep van massahysterie / Ed van Lil***

Massahysterie lijkt actueler dan ooit. Via de moderne media staan we altijd en overal met elkaar in verbinding. Angsten, hypes en geruchten kunnen zich razendsnel verspreiden en grote groepen mensen mobiliseren. Maar wie meent dat massahysterie alleen in onze hedendaagse westerse wereld voorkomt, heeft het mis. Het is van alle tijden en culturen. Dit boek beschrijft tien klassieke gevallen van massahysterie uit de geschiedenis. Het zijn even bizarre als spectaculaire voorbeelden van op hol geslagen gr...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Van heksenwaan tot marspaniek, in de greep van massahysterie / Ed van Lil***

Massahysterie lijkt actueler dan ooit. Via de moderne media staan we altijd en overal met elkaar in verbinding. Angsten, hypes en geruchten kunnen zich razendsnel verspreiden en grote groepen mensen mobiliseren. Maar wie meent dat massahysterie alleen in onze hedendaagse westerse wereld voorkomt, heeft het mis. Het is van alle tijden en culturen. Dit boek beschrijft tien klassieke gevallen van massahysterie uit de geschiedenis. Het zijn even bizarre als spectaculaire voorbeelden van op hol geslagen groepsgedrag. Van collectieve wanen tot epidemische modeziekten. Van macabere zelfmoordgolven tot besmettelijke beleggerspaniek.

Ed van Lil (1960) heeft de filmacademie gevolgd en studeerde daarna sociale- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en Leiden. Hij is bij diverse instanties werkzaam geweest als sociaal wetenschappelijk onderzoeker.

2019 | ISBN 9789463282833 | Paperback | 394 pagina's.
Eerder uitgegeven onder ISBN 978904842922
Lil

Specifieke referenties

isbn
9789463282833
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.