INDISCHIANA JONES I + II (set)  II (Per set)
search
  • INDISCHIANA JONES I + II (set)  II (Per set)

INDISCHIANA JONES I + II (set) II (Per set)

€ 20,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
INDISCHIANA JONES I + II (set) / Ferry Geuther***

INDISCHIANA JONES, BORNEO 1948
De onbekende geschiedenis van een vreedzame avontuurlijke KNIL* topografische expeditie op Borneo in 1948.

Het verhaal Indischiana Jones, Borneo 1948 is ontstaan tijdens een studeerkamer speurtocht naar een expeditie van de KNIL* Topografische Dienst op West-Borneo in 1948. Op basis van een autobiografie, authentieke foto's, landkaarten en informatie op internet ontstond een beeld van deze stoere KNIL militairen, avonturiers in dienst van de wetenschap. Een verhaal ove...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

INDISCHIANA JONES I + II (set) / Ferry Geuther***

INDISCHIANA JONES, BORNEO 1948
De onbekende geschiedenis van een vreedzame avontuurlijke KNIL* topografische expeditie op Borneo in 1948.

Het verhaal Indischiana Jones, Borneo 1948 is ontstaan tijdens een studeerkamer speurtocht naar een expeditie van de KNIL* Topografische Dienst op West-Borneo in 1948. Op basis van een autobiografie, authentieke foto's, landkaarten en informatie op internet ontstond een beeld van deze stoere KNIL militairen, avonturiers in dienst van de wetenschap. Een verhaal over landingsvaartuigen, prauwen, een watervliegtuig, jungle bivaks, jagen op wilde zwijnen, vissen en baden in een rivier met krokodillen, Dajaks, wapens, topografische instrumenten,het karteringswerk en nog veel meer.
Geïllustreerd met veel authentieke zwart/wit foto's.
*) KNIL: Koninklijke Nederlands Indisch Leger

Tweetalig, Nederlands / Engels.
Tweede druk, 2016.
Paperback, 108 pagina’s. Formaat: 20 x 12,5 cm.
ISBN: 978-94-6203-902-5

INDISCHIANA JONES II, De Ware Schat.
Het vervolg op “Indischiana Jones, Borneo 1948”.
Deel II voegt veel nieuwe en interessante bevindingen toe aan de geschiedenis van de avontuurlijke KNIL topografische expeditie op Borneo in 1948.

Indischiana Jones II geeft een blik in de wereld van de KNIL topografen op Java en Borneo: het hoofdkantoor, het kaartenmagazijn, de instrumentenwerkplaats en het fotogrammetrisch laboratorium in Batavia; het Geodetisch Instituut in Bandoeng; de werving en opleiding; de expeditiebasis in Pontianak; de topografische instrumenten; de verbindingsapparatuur; het ingewikkelde rekenwerk; improviseren in het veld; vergeten woorden en kerstmis ver van huis. In deel II ook het verhaal over de KNIL hoed en de verleidelijke kolonelsvrouw én de onthulling van de ware schat van Indischiana Jones!
Veel niet eerder gepubliceerde authentieke zwart/wit foto's geven een extra dimensie aan de verhalen. Een lijst met 65 namen van de militaire topografen die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, vormt de afsluiting van dit boek. Een bescheiden eerbetoon en herinnering.

Tweetalig, Nederlands / Engels.
Eerste druk, 2016.
Paperback, 124 pagina's. Formaat: 20 x 12,5 cm.
ISBN 978-94-6203-993-3
Geuther
Commentaar (2)
Kwaliteit
Geen klantenbeoordelingen op het moment.