Floris en Blanchefleur
search
  • Floris en Blanchefleur

Floris en Blanchefleur

€ 25,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Diederic van Assenede / Floris en Blanchefleur
Het liefdesverhaal van de moslimprins en het christenmeisje
Op rijm bewerkt door Anke Passenier

Floris en Blanchefleur is een Middelnederlands liefdesverhaalvertaald uit het Frans door de Vlaming Diederic vanAssenede. Het behandelt de tragische liefdesgeschiedenisvan een moslimprins en een christenslavin, die uiteindelijkeen happy end krijgt door de kracht van ware liefde,omdat die alle tegenstellingen tussen religies, klassen enculturele gewoonten overbrugt en relativeert. Het verhaalafficheert zelfs op he...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Diederic van Assenede / Floris en Blanchefleur
Het liefdesverhaal van de moslimprins en het christenmeisje
Op rijm bewerkt door Anke Passenier

Floris en Blanchefleur is een Middelnederlands liefdesverhaal vertaald uit het Frans door de Vlaming Diederic van Assenede. Het behandelt de tragische liefdesgeschiedenis van een moslimprins en een christenslavin, die uiteindelijk een happy end krijgt door de kracht van ware liefde, omdat die alle tegenstellingen tussen religies, klassen en culturele gewoonten overbrugt en relativeert. Het verhaal afficheert zelfs op het einde Karel de Grote als kleinzoon van Floris en Blanchefleur, wat in de tijd van de Kruistochten nogal stoutmoedig mag heten. Deze bewerking op rijm wil het verhaal dichterbij de huidige lezer(es) brengen en door vast te houden aan de dichtvorm tegelijkertijd het voordrachtskarakter ervan in stand houden.

Anke Passenier (1956) studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde zich in mystieke teksten van middeleeuwse vrouwen. Vanuit een oude liefde voor middeleeuwse verhalen en voor de podiumkunst begon zij met het bewerken op rijm van Middelnederlandse teksten om deze voor hedendaagse voordracht geschikt te maken en ze opnieuw te laten spreken tot een breed publiek van jong en oud. Eerder verschenen van haar hand Karel en Elegast en Beatrijs.

2011 / 97890-8570-874-2 / Hardcover / 222 pagina's
Passenier
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.