Het ondenkbare denken
search
  • Het ondenkbare denken

Het ondenkbare denken

€ 18,00
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
Het ondenkbare denken / Jo Versteijnen***
Een weg uit de noodlottige impact van de dominantie van geld


Ooit zal het inzicht algemeen doorbreken dat de wereld met het kapitalisme/de vrije markt/het neoliberalisme een weg is ingeslagen die een bedreigingvormt voor het leven op de planeet.

Het boek analyseert het kapitalisme als de apotheose van de voorafgaandeeconomische geschiedenis vanaf het patriarchaat. Het laat aan de hand vande laatste ruim 200 jaar kapitalisme zien waarom dat stelsel onvermijdelijkde wereld opzadelt met effecten die levensbedreigend zijn....
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

Het ondenkbare denken / Jo Versteijnen***
Een weg uit de noodlottige impact van de dominantie van geld


Ooit zal het inzicht algemeen doorbreken dat de wereld met het kapitalisme/ de vrije markt/het neoliberalisme een weg is ingeslagen die een bedreiging vormt voor het leven op de planeet.

Het boek analyseert het kapitalisme als de apotheose van de voorafgaande economische geschiedenis vanaf het patriarchaat. Het laat aan de hand van de laatste ruim 200 jaar kapitalisme zien waarom dat stelsel onvermijdelijk de wereld opzadelt met effecten die levensbedreigend zijn. Als concreet bewijs hiervan toont dit boek de bijdrage van het systeem aan pandemieën (Covid-19), klimaatverandering en oorlog (onder meer die van Poetin). Duidelijk ook wordt dat de politieke reactie op dit onheil niets in zich sluit van een veelbelovend economisch alternatief, en al doende dit onzalige systeem continueert.

De kwintessence van het boek is een economisch alternatief zonder de structurele kenmerken, die leidden tot de catastrofes tijdens de economische geschiedenis van vóór het kapitalisme en van die van het kapitalisme zelf. Van centrale betekenis daarbij is dat het een geldloos economish alternatief wordt. Geldloos in de zin van een ander betaalmiddel dan het fenomeen geld zoals dat functioneert in het kapitalisme en daarvóór. Een alternatief, zo fundamenteel, dat het in een globaliserende wereld van een wereldwijde scope moet zijn. Maar dat gaat sinds die globalisering op voor ieder ander deugdelijk alternatief. En als het zover is dat de wereld aan het rampzalig kapitalisme werkelijk ten onder dreigt te gaan, is de beschikking over een route naar een duurzame economie een godsgeschenk. Dit boek wil daar een bijdrage aan zijn.

2023 | ISBN 9789081186230 | Paperback | 236 pagina
Versteijnen

Specifieke referenties

isbn
9789081186230
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.