Er zijn diverse opties om je boek te publiceren. Bij Uitgeverij Boekenbent geef je uit in eigen beheer en kun je kiezen voor POD en/of boeken op voorraad. POD betekent Printing On Demand. Je boek wordt pas gedrukt als iemand het heeft besteld. Dit kan al vanaf 1 exemplaar. Groot voordeel is dat je geen overtollige exemplaren hebt. Dat is wel zo goed voor het milieu.

Nog een voordeel is dat je zelf geen boeken hoeft op te slaan. Investeringen in je boek zijn nauwelijks nodig. Alles wordt verder voor je geregeld en aan het eind van elk kwartaal ontvang je wanneer er boeken zijn verkocht,  van ons een overzicht met daarop het aantal verkochte boeken. Veel mensen kiezen voor deze mogelijkheid omdat ze op eenvoudige wijze hun eigen boek in de markt kunnen zetten.

Bij eigen beheer regel je alles zelf. Je laat bijvoorbeeld per keer honderd boeken drukken en verkoopt die aan geïnteresseerde lezers. Wanneer je bent aangemeld bij het CB, stuur je zelf je boeken op en je houdt de voorraad van maand tot maand bij. Nadeel is dat je telkens van tevoren moet investeren: je betaalt drukkosten voor de boeken en haalt die er weer uit door je verkoop. Voordeel is dat door de grotere aantallen die je bestelt, je meer royalties zal overhouden. Je zal merken dat je de drukkosten er al snel uit hebt zodra je lezerspubliek groeit.

Bij Boekenbent zijn zowel bij POD- als voorraad in eigen beheer de complete royalties voor de auteur. Wat je overhoudt is dus de opbrengst van het boek min de drukkosten. De uitgeverij rekent alleen een klein bedrag aan administratiekosten per verkocht boek. Wanneer je boek in de boekhandels verkrijgbaar is gaat een groot deel van de opbrengst naar de boekhandelaars en het CB. Houd daar rekening mee bij het bepalen van de prijs van je boek. Je moet immers zelf wel genoeg overhouden. Sommige auteurs kiezen daarom alleen voor verkoop via onze webwinkel en niet via het CB. Vraag ons gerust om meer informatie. Wij zijn je graag tot dienst!