Er zijn diverse mogelijkheden om je boek in de boekwinkels te krijgen. Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je een boeiend verhaal te vertellen hebt, of het nu gaat om een gedichtenbundel, een kinderboek, een thriller of een waargebeurd verhaal.

Zorg ervoor dat je duidelijk schrijft, dat je tekst spannend of interessant genoeg is om verder te willen lezen en last but not least: dat je publicatie vrij is van taal- en spelfouten. Schakel altijd proeflezers en deskundigen in die jouw manuscript eerlijk beoordelen en je tips en adviezen kunnen geven alvorens je je verhaal instuurt. Het zal je opvallen hoeveel een ander vaak nog ziet in een manuscript dat jij misschien al als compleet beschouwt!

Is je roman of gedichtenbundel helemaal klaar? Dan kun je het insturen om er door Boekenbent een goede publicatie van te maken. De medewerkers van onze uitgeverij zorgen voor een passende cover, een duidelijke opmaak, het plaatsen van de covertekst op de achterkant en het geschikt maken van je manuscript voor de drukker. Ook regelen wij voor jou een ISBN-nummer en promotiemateriaal wanneer je dat nodig hebt. Als alles helemaal klaar is, kunnen we - op jouw verzoek - je boek aanmelden bij het CB, het Centraal Boekhuis. Het CB zorgt voor de distributie van boeken naar de boekwinkels. Alle bekende Nederlandse en Belgische boekwinkels zijn daardoor in staat om jouw boek te verkopen aan de lezer die erom vraagt. Ook via internet ben je te vinden bij onder andere Bol.com, Bruna, Selexyz, AKO en Cosmox. Op die manier kun je veel lezers bereiken!