Is het altijd mogelijk om mijn boek te laten uitgeven?

Ja, wij geven boeken uit in allerlei genres. Ook kun je elk gewenst formaat kiezen. Van paperback tot hardcover, van een kinderboek van 30 bladzijden tot een fantasyroman van 500 pagina’s: het is allemaal mogelijk. Daarbij kun je kiezen uit allerlei soorten papier, of het nu stevig crème-romanpapier is of dunner wit fotopapier. Verder helpen we je bij de opmaak van het binnenwerk, met of zonder illustraties, met of zonder foto’s.

Vraag geheel vrijblijvend naar onze aantrekkelijke prijzen. Houd er wel rekening mee dat er enkele uitzonderingen zijn. Zo geven we geen racistische of pornografische romans uit, en ook boeken die aanzetten tot discriminatie hebben wij niet in ons fonds. En natuurlijk is het belangrijk dat je er zelf voor zorgt dat je verhaal zo goed mogelijk geschreven is en vrij is van spel- en taalfouten.

Samen kunnen wij dan een aantrekkelijk boek maken van jouw manuscript!

Wat is POD en eigen beheer?

POD betekent Printing On Demand: printen op aanvraag. Het boek wordt gedrukt wanneer iemand het heeft besteld. Door de huidige moderne druktechnieken is het al mogelijk om een boek vanaf 1 exemplaar te laten printen voor een goede professionele kwaliteit.

Wanneer je je boek uitgeeft in eigen beheer, kies je ervoor om het hele proces van A tot Z zelf aan te pakken, van het schrijven van het boek tot de uiteindelijke publicatie ervan. Je zoekt zelf een drukker en betaalt van tevoren om een bepaald aantal exemplaren van je roman of gedichtenbundel te laten drukken. De verkoop van je roman, non-fictieboek of thriller regel je vervolgens helemaal zelf.

Bij zowel eigen beheer als POD kun je Boekenbent inschakelen voor de lay-out, het opmaken van de tekst en de cover. Wij verzorgen een mooi boek dat er professioneel uitziet. Het verschil is dat je bij eigen beheer eerst zelf een voorraad inkoopt en bij POD niet van tevoren flink investeert. Het laatste is zeker aantrekkelijk voor mensen die geen groot budget hebben.

Op de pagina over boeken publiceren vind je uitgebreide informatie over dit onderwerp.

Wat kan Boekenbent voor mij betekenen

Voor auteurs kunnen wij net dat steuntje in de rug bieden wanneer je van jouw manuscript een professioneel boek wilt maken. Wij verzorgen voor jou de opmaak, het ontwerp van de cover en de lay-out, het plaatsen van foto’s en illustraties en de keuze van het juiste formaat en het goede lettertype.

Daarnaast regelen we tegen een vergoeding het aanvragen van een ISBN, het aanmelden bij het Centraal Boekhuis, en de plaatsing in de webwinkel. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals het omzetten van jouw manuscript naar een E-book.

Je kunt er als schrijver voor kiezen om een deel zelf te doen en een ander deel aan ons uit te besteden. Maar misschien wil je juist alles zelf doen en ons alleen het drukwerk laten verzorgen. Of je kiest ervoor om door Boekenbent een fraai boek van jouw manuscript te laten maken zonder dat je er zelf veel inspanningen voor hoeft te verrichten: je levert de tekst aan en wij doen de rest. Alles is dus mogelijk en het gaat altijd in direct overleg met de auteur. Vraag gerust om meer informatie.