La Nostra Unica Fede
search
  • La Nostra Unica Fede

La Nostra Unica Fede

€ 12,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 4-6 werkdagen
S.M.O.O.K. / La Nostra Unica Fede

La Nostra Unica Fede is een boek over de supporters van voetbalclub Napoli. Na het faillissement van 2004 speelt Napoli drie seizoenen in de hel van het betaalde voetbal. De trotse Napolitanen willen maar één ding. Zo snel mogelijk terugkeren in de Serie A ter vergelding van al die jaren vernedering door de rest van Italië. De 26-jarige journalist S.M.O.O.K. ontmoet hardcore Napolitanen Genni, Guido en Cavallo tijdens een wedstrijd. Hij volgt de twintigers tijdens hun worsteling met het harde leven in Napoli. Ze proberen te vechten tegen het...
Aantal
Dit boek wordt op bestelling gemaakt

 

Veilig betalen via Mollie

S.M.O.O.K. / La Nostra Unica Fede

La Nostra Unica Fede is een boek over de supporters van voetbalclub Napoli. Na het faillissement van 2004 speelt Napoli drie seizoenen in de hel van het betaalde voetbal. De trotse Napolitanen willen maar één ding. Zo snel mogelijk terugkeren in de Serie A ter vergelding van al die jaren vernedering door de rest van Italië. De 26-jarige journalist S.M.O.O.K. ontmoet hardcore Napolitanen Genni, Guido en Cavallo tijdens een wedstrijd. Hij volgt de twintigers tijdens hun worsteling met het harde leven in Napoli. Ze proberen te vechten tegen het onrecht.
Door de wijken rond het stadion rijden we onder zware politie-escorte naar de snelweg. Een lange stoet auto's die als een leger de stad verlaat. Op balkons en uit ramen maken de inwoners van Manfredonia vulgaire gebaren. De mensen schelden naar ons alsof we beesten zijn.
We rijden stapvoets. Veel Napolitanen hebben onder het rijden de deur geopend en gooien flessen in de richting van de stadsbewoners. Mijn gezicht buigt zich door het open raam. Er staat een oude man op de stoep. Zijn huid is gerimpeld. Hij is gekleed in zijn zondagse pak. Ik voel zijn aanwezigheid dichtbij, op ongeveer twee meter voor me. Hij zwaait zijn wandelstok dreigend in de lucht. Hij schreeuwt naar mij.
'Weg jullie Napolitanen! Weg jullie stinkende dieven!' Hij schaamt zich niet voor het spuug dat van zijn kin loopt. Hij merkt het niet. Hij haat ons.
Ik heb de verhalen over Napoli in één zucht uitgelezen. Goed geschreven, geestig en soms ook spannend[...]

-Humberto Tan

Bestel het boek rechtstreeks bij de auteur

2007 / ISBN 978-90-8570-200-9 / 134 pagina's / foto's in zwart-wit
Smook
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.