De Stoel
search
  • De Stoel

De Stoel

€ 19,95
Inclusief BTW Geleverd binnen 2-4 werkdagen
De Stoel / Lily Köhler

In haar autobiografische roman “De Stoel” beschrijftLily Köhler (1937) haar leven en dat van haar familie in de tijd van vlak voor, in en na de TweedeWereldoorlog. De schrijfster is in Rotterdam (Hillegersberg) geboren en groeide daar ook op. Ze woont nu in het Noordwest-Overijsselse Tuk. Lily Köhler weet met een plezierige hand van schrijveneen heel goed beeld te geven over het leven in de stad, die door de oorlog zo zwaar te lijden had.

Lily Köhler schreef van haar zestiende af cabaret­liedjes. Nadat ze zes jaar voor het programma Minjon van de ...
Aantal

 

Veilig betalen via Mollie

De Stoel / Lily Köhler

In haar autobiografische roman “De Stoel” beschrijft Lily Köhler (1937) haar leven en dat van haar familie in de tijd van vlak voor, in en na de Tweede Wereldoorlog. De schrijfster is in Rotterdam (Hillegersberg) geboren en groeide daar ook op. Ze woont nu in het Noordwest-Overijsselse Tuk. Lily Köhler weet met een plezierige hand van schrijven een heel goed beeld te geven over het leven in de stad, die door de oorlog zo zwaar te lijden had.

Lily Köhler schreef van haar zestiende af cabaret­liedjes. Nadat ze zes jaar voor het programma Minjon van de A.V.R.O. gezongen had, ging ze op haar een- en- twintigste naar de Cabaretschool in Amsterdam, dat is nu de Kleinkunst Academie. Op haar veertigste begon ze kinderverhalen te schrijven voor de Zwolse Courant. Daar zijn later flink wat verhalen van opgenomen in verzamel- bundels van Uitgeverij Cantecleer b.v. in De Bilt. In 1984 verscheen bij Uitgeverij Omniboek, Den Haag, haar eerste kinderboek, “Het zwart-witte hondje zoekt zelf wel een baas”. Later verscheen daar de tweede druk van bij Uitgeverij La Rivière & Voorhoeve in Kampen. Van 1982 tot en met 1995 schreef ze columns voor de Zwolse Courant en van 1990 tot 1995 deed ze dat voor Dagblad Tubantie in Enschedé. In 1999 kwam bij de Stellingwarver Schrieversronte haar boek “De Winter is veurbij” uit.
In dit boek beschrijft Lily Köhler haar verwerking van het verlies van haar man, de kunstenaar Fred Zoer. In 2003 verscheen, ook bij de Stellingwarver Schrieversronte, haar verhalenbundel voor kinderen “Pimmegien is groot” en in 2008 “De Stoel" door stichting Stellingwarver Schrieversronte in 2008. In 2010 is het uitgegeven door Aleman Reclame” en nu via Uitgeverij Boekenbent.

2024 | 9789463285513 | Paperback | 192 pagina's
Kohler

Specifieke referenties

isbn
9789463285513
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.